Reklame đź’š Da jeg tilbage i januar fik konstateret hjernerystelse og lĂĄ med massive hoved- og nakkesmerter stødte jeg pĂĄ en artikel fra USA. Artiklen oplyste mig om, at US Navy SEALs bruger floating (læs: flydeterapi) til behandling af deres elitesoldater, nĂĄr de har været udsat for hovedtraumer. Sidenhen har jeg ogsĂĄ læst, at flere sportsklubber har en floattank til behandling af deres atleter – bl.a. flere National Football Leages klubber (amerikansk fodbold), som i den grad har medlemmer, der er i en risikogruppe ifht. at blive udsat for hĂĄrde stød mod hovedet. Jeg blev nysgerrig pĂĄ om floating ville kunne gøre noget ved mine smerter i forbindelse med min hjernerystelse.

Jeg indledte derfor i februar et helt fantastisk samarbejde med Jonas og Nicolai der ejer Floatstudio i Aarhus. Kunne floating mon virkelig bruges som behandling af hjernerystelse?

Reklame đź’š

To gange om ugen har jeg været omkring deres skønne Floatstudio midt i Aarhus og jeg har d.d. floatet i alt 11 gange. Jeg prøvede floating første gang lige inden min ulykke (læs om den her) og første gangs oplevelse var en blandet fornøjelse (læs om det her). Men efter 11 gange kan jeg på ingen måde få armene ned igen. Mine floatsessioner har været de bedste øjeblikke i den tid jeg har været sygemeldt, fordi jeg her har oplevet at være stortset uden smerter. Den evige smerte, er så stressende for nervesystemet og sindet, og det er derfor en vidunderlig følelse at opleve at være foruden smerterne.

Mit 2. 3. og 4. float

Jeg var virkelig udfordret ifht. at slippe kontrollen i mit første float. Jeg var heller ikke helt tryg ved at ligge i mørket og jeg brugte meget energi på at bevare roen og fokusere på mit åndedrag.

Efter mit 2. float noterede jeg mig følgende: “Dette float var meget bedre end mit første! Jeg havde stadig lidt svært ved at slippe kontrollen. Jeg havde brug for at vide, hvor jeg var i floattanken. Jeg havde det fint med det slukkede lys, og tiden gik denne gang meget hurtigere. Jeg lavede en bodyscan, som hjalp mig med at slappe af og komme ned i kroppen. Jeg kunne mærke smerterne fra min nakke og overvejede, at jeg næste gang ville bruge den nakkepude, der er tilgængelig, sĂĄ jeg er sikker pĂĄ, at jeg fĂĄr slappet ordentligt af i nakken. Efterfølgende var mit nervesystem helt i ro og jeg sad længe i loungen inden jeg havde lyst til at gĂĄ ud i verden.”

Efter mit 3. float noterede jeg: ” I dag kunne jeg give helt slip. Der var ingen angst, intet behov for at have fuldstændig kontrol og ingen rastløshed. Det var bare ren velvære. Der var mange tanker, men de var konstruktive og innovative. Mit nervesystem var efterfølgende helt i ro og jeg mærkede ikke mine smerter. Jeg havde slet ikke lyst til at stĂĄ op, da lyset tændte igen.”

Efter mit 4. float skrev jeg: “Jeg havde glædet mig til i dag. Jeg tror godt, at man kan blive afhængig af floating og de indorfiner, der udskilles i kroppen pga. nydelsen og velværen. Jeg havde et ligesĂĄ fedt float som sidst. Mærkede dog min nakke rigtig meget denne gang, og kunne pludselig mærke smerterne i mit hoved, identisk med de smerter jeg havde i øjeblikket, hvor jeg slog hovedet. Jeg har brugt nakkepuden i dag og den hjalp med at stabilisere mit hoved. Den bagoverbøjede stilling, man har i vandet uden puden, er ikke sĂĄ godt til min nakke lige nu. Jeg kan mærke, at den tilstand som floatet fĂĄr mig i, er rigtig godt for min healing af min hjernerystelse. Det giver ro og restitution til min hjerne”

Mine første floats gik altså fra at være lidt i panik, hvor jeg følte mig utryg ved at skulle slippe kontrollen, til efterfølgende at finde ro og opleve smertelindring. Flere af mine efterfølgende floats tog mig til en helt andet dimension, og det glæder jeg mig helt vildt til at fortælle dig om på et senere tidspunkt.